Joep's Kapel

Joep’s Kapel wint Jo Erens Priès 2017

16 september 2017 20:45 - Joep van Wegberg uit Horst heeft gisteren met zijn project Joep’s Kapel de Jo Erens Priès gewonnen. In Domani in Venlo werd dit bekendgemaakt door de Venlose burgemeester Antoin Scholten. De andere genomineerden waren Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo) en Linda Zijlmans (Venlo). Joep’s Kapel is de opvolger van Marleen Rutten, de winnares van 2016. In Domani werd ook de Veldeke Oeuvre Pries uitgereikt aan Janse Bagge Bend-frontman Henk Steijvers.

Lees verder...

Christel en Quinn

Duo Christel en Quinn presenteert zichzelf én gloednieuwe single

14 september 2017 14:30 - Er is leven na W-Dreej. Dat bewijzen Christel van Rijn en Quinn Warmerdam, die tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed hun allereerste optredens als nieuwbakken duo gaan geven. Daar zullen ze laten horen dat ze met hun tweestemmigheid veel meer zijn dan ‘slechts’ tweederde van W-Dreej en laten zien wat ze als entertainers zoal in hun mars hebben. Tijdens de Nach wordt hun nieuwe single Laot maar kómme gepresenteerd, een country/popsong met een positieve tekst en een pakkende melodie: kortom, een geheide hit. ’s Middags is om ongeveer 15.30 uur op Omroep Venlo de radioprimeur van het catchy liedje. Laat je tijdens de Nach verrassen, laat Christel en Quinn in je hart en kom genieten van dit nieuwe Venlose topduo.

Lees verder...

Henk Steijvers

Veldeke Oeuvre-Pries voor Henk Steijvers

Janse Bagge Bend-frontman gehuldigd tijdens Nach van ’t Limburgse Leed

2 september 2017 12:00 - Henk Steijvers ontvangt dit jaar de Veldeke Oeuvre-Pries van ’t Limburgs Leed. Steijvers, bekend als zanger van de Janse Bagge Bend en van de groep Carboon, wordt geëerd vanwege zijn grote verdiensten voor de Limburgse dialectmuziek. Veldeke-voorzitter Henk Buskes maakte in het L1-radioprogramma Plat-eweg bekend dat de keuze op de in Susteren woonachtige Steijvers is gevallen. De uitreiking van de prestigieuze prijs vindt plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Domani, in de Venlose binnenstad. Henk Steijvers treedt later op de avond op met zijn Janse Bagge Bend.

Lees verder...

Café Chantant

Kaarten Café Chantant

31 augustus 2017 17:00 - Sta jij ook te popelen om kaartjes te kopen voor Café Chantant? Dinsdag 12 september om 19.30 uur start de kaartverkoop voor de voorstellingen van Café Chantant bij Hotel Wilhelmina.

Lees verder...

2017

Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

LuusterNach met Arno Adams, Linda Zijlmans verzorgt Getske van Gelök

25 augustus 2017 12:30 - Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Zo zijn er optredens van Baroesjko, Minsekinder en Spik en Span. Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Linda Zijlmans, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Arno Adams. Hij treedt met zijn band op in Domani. De Witte wordt omgetoverd tot een vastelaovendkroeg, waar het project Vastelaovend Same! plaats zal vinden. Jos Hol geeft een afscheidsconcert in de Joriskerk en Christel van Rijn en Quinn Warmerdam presenteren zich tijdens de Nach als zangduo. Eerder werd al bekend dat de Janse Bagge Bend op het Houfpodium staat geprogrammeerd.

Lees verder...

Jo Erens Priès

Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

Linda Zijlmans, Baroesjko, De Franse Slaag en Joep’s Kapel maken kans op prijs

3 augustus 2017 11:30 - De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: Baroesjko (Sittard), De Franse Slaag (Venlo), Joep’s Kapel (Horst) en Linda Zijlmans (Venlo). Eén van deze acts wordt komende maand de opvolger van Marleen Rutten, Jo Erens Priès-winnares in 2016. Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 16 september om 20.45 uur in Domani in Venlo.

Lees verder...

Janse Bagge Bend

Janse Bagge Bend op Nach van ’t Limburgse Leed

Dialectpopdinosauriërs uit Susteren headliner op Houfpodium

9 juni 2017 10:00 - De legendarische Janse Bagge Bend treedt dit jaar op tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in Venlo. De sinds 1979 actieve formatie uit Susteren is dit jaar dé headliner van het dialectmuziekfestival. De Nach van ’t Limburgse Leed vindt plaats op zaterdag 16 september op tal van locaties in de binnenstad van Venlo, de Janse Bagge Bend verzorgt vanaf omstreeks 21.00 uur een optreden op het Houfpodium op de Markt. Het volledige programma van het gratis muziekevenement volgt binnenkort, ook voor het Houfpodium volgen nog namen.

Lees verder...

Marleen Rutten

Marleen Rutten wint Jo Erens Priès 2016

Alsmaar toenemende populariteit veelzijdige zangeres beloond met prestigieuze dialectmuziekprijs

19 september 2016 09:00 - Marleen Rutten uit Hunsel heeft gisteren de Jo Erens Priès gewonnen. In Domani in Venlo werd dit tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed bekendgemaakt door Thei & Marij, de winnaars van de Veldeke Oeuvre Pries. De andere genomineerden waren Baroesjko (Sittard), Theater van ’t Laeve (Venlo), Dwayne Horbag (Gulpen), De Toddezèk & Margo Verbeek (Grubbenvorst) en Julia (Venlo). Marleen kon op het moment van de bekendmaking niet aanwezig zijn: ze kreeg de Jo Erens Priès later op de avond uitgereikt tijdens haar Nach-optreden in café De Galerie. Na het moment van het uitroepen in Domani werd Marleen bij de cd-presentatie van Spik & Span telefonisch verrast met het goede nieuws.

Lees verder...

HALD MICH 'S VAS OP 1 IN VENLOSE 500

16 september 2016 18:00 - Hald mich 's vas van Neet Oét Lottum staat op 1 in de Venlose 500. Dat werd eerder vanavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Nedinscoplein op Omroep Venlo. Het lied werd geschreven door Frans Pollux, die een speciale oorkonde ontvangt voor het maken van het volgens het publiek beste Venlose nummer ooit.

Lees verder...

Parels van de Nach

Sjors Franssen

Parel van de Nach

16 september 2016 17:00 -

Lees verder...

Parels van de Nach

Harry Muyres

Parel van de Nach

16 september 2016 16:00 -

Lees verder...

Parels van de Nach

Kelly van de Lump

Parel van de Nach

16 september 2016 15:00 -

Lees verder...

Parels van de Nach

Ylka Kolken

Parel van de Nach

16 september 2016 14:00 -

Lees verder...

Drekskinder

Eenmalig optreden Drekskinder in Grenswerk

Minsekinder en Drekskaters bundelen krachten

16 september 2016 11:00 - De Venlose bands Minsekinder en De Drekskaters gaan een gezamenlijk optreden doen in Grenswerk. In samenwerking met de Nach van ’t Limburgse Leed wordt op zaterdag 10 februari onder de naam Drekskinder een speciaal concert gegeven. Stefan Nijssen van Minsekinder: “Het is geen optelsom van twee bands, het is meer dan dat. We gaan in de studio met z’n allen werken aan een echte Drekskinder-sound.” De voorverkoop van het unieke concert begint komende maandag via de website van Grenswerk. Tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed is morgen al een klein voorproefje van de samenwerking te zien.

Lees verder...

Nach van ’t Limburgse Leed lanceert door Julia gemaakt loflied

Venlose band schrijft oud Romeo-nummer om tot ode aan de Nach

26 augustus 2016 12:00 - De Nach van ’t Limburgse Leed heeft vanaf nu haar eigen lied. De Venlose groep Julia werkte afgelopen tijd aan De Nach en brengt het nummer nu officieel naar buiten. De Nach is een eigentijdse bewerking van een oud lied van Romeo, de nieuwe versie is speciaal voor de Nach van ’t Limburgse Leed gemaakt. Bert van den Bergh, zanger van Julia én voorheen van Romeo, schreef zowel de originele als de nieuwe versie, die vanaf nu te beluisteren is. Julia treedt op zaterdag 17 september op tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed: de band speelt om 23.00 uur op het Hoofdpodium op de Markt en brengt daar uiteraard ook De Nach.

Lees verder...

Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

LuusterNach met Ivo Rosbeek, Jacques-Paul Joosten verzorgt Getske van Gelök

19 augustus 2016 11:40 - Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Onder meer Ben Verdellen, Marleen Rutten en Kwante Hippe, -de Jo Erens Priès-winnaar van 2015-, treden op zaterdag 17 september op in Venlo. Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Jacques-Paul Joosten, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Ivo Rosbeek. Hij treedt met zijn Lotgenoten op in Domani. In Take Five vindt Parels van de Nach plaats, een plek waar talentvolle dialectmuzikanten kunnen laten horen wat ze zoal in huis hebben. Eerder werd al bekend dat Fabrizio en de Venlose bands Julia en Minsekinder op het Houfpodium staan geprogrammeerd.

Lees verder...

Genomineerde acts Jo Erens Priès bekend

Marleen Rutten, Baroesjko, De Toddezèk & Margo Verbeek, Julia, Theater Van ‘t Laeve en Dwayne Horbag maken kans op prijs

8 augustus 2016 14:00 - De genomineerden voor de Jo Erens Priès zijn bekend. De acts die dit jaar kans maken op het winnen van de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ‘t Limburgse Leed zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: Baroesjko (Sittard), Dwayne Horbag (Gulpen), Julia (Venlo), Marleen Rutten (Hunsel), Theater Van ‘t Laeve (Venlo) en De Toddezèk & Margo Verbeek (Grubbenvorst). Eén van deze acts wordt komende maand de opvolger van Kwante Hippe, Jo Erens Priès-winnaar in 2015. Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ‘t Limburgse Leed op zaterdag 17 september om 21.15 uur in Domani in Venlo.

Lees verder...

Programma bekend

Fabrizio, Minsekinder en Julia op Houfpodium

Eerste deel programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

14 juli 2016 08:00 - De Venlose bands Minsekinder en Julia én de Maastrichtse Italiaan Fabrizio treden dit jaar op tijdens de Nach van 't Limburgse Leed. Ze zijn te bewonderen op het Gulpener Houfpodium op de Markt in Venlo. De Nach van 't Limburgse Leed is op zaterdag 17 september, de rest van het programma wordt in augustus bekend gemaakt.

Lees verder...

Frisse én verfrissende Nach van ’t Limburgse Leed

Geslaagde en goed bezochte zestiende editie dialectmuziekevenement

23 september 2015 15:00 - De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed kijkt met een uiterst tevreden gevoel terug op de zestiende editie van het evenement. Afgelopen zaterdag wisten naar schatting zo’n vijftienduizend mensen de weg naar de binnensteden van Venlo en Roermond en naar het Maastrichtse Wyck te vinden om de Limburgstalige muziek in al haar facetten te bewonderen.

Lees verder...

Kwante Hippe wint Jo Erens Priès 2015

Venlose band jongste winnende act ooit van prestigieuze dialectmuziekprijs

19 september 2015 21:15 - De Jo Erens Priès gaat dit jaar naar de Venlose band Kwante Hippe. De groep won de prijs ten koste van de andere genomineerden Harold K (Susteren), Dyanne Sleijpen (Epen), Het Zuiden (Zuid-Limburg, o.a. Bunde) en Jos van Herpen (Maastricht). Kwante Hippe is de jongste act ooit die de Jo Erens Priès weet te winnen: geen van de bandleden is ouder dan 24 jaar. De Venlose groep kreeg de prestigieuze prijs, die tot 2012 Priès van ’t Limburgs Leed heette, overhandigd in Domani in Venlo. Op die plek werd ook de Veldeke Oeuvre Priès van ’t Limburgse Leed uitgereikt. Deze ging naar de uit Kerkrade afkomstige Jack Vinders, die vanwege verplichtingen elders overigens zelf niet aanwezig kon zijn.

Lees verder...

Houfsponsor

Nach!

19 september 2015 12:00 - De dag van de Nach. De wijzers van de klok kruipen beetje bij beetje richting avond. Dan wordt het langzaamaan donker en begint de Nach. Trouwe bezoekers weten hoe het vanaf dat moment gaat: uit alle hoeken van de stad klinkt dialectmuziek. De sfeer op straat en in de kroegen is bijzonder. Jong en oud zijn al dan niet gezamenlijk op stap. Op elke locatie valt iets te ontdekken. Je ziet bekenden, vrienden, familie. En je luistert. Naar mooie muziek. In het Limburgs….

Lees verder...

Interview met LuusterNach-artiest Bert van den Bergh

De LuusterNach wordt dit jaar verzorgd door Nach-veteraan Bert van den Bergh.

17 september 2015 20:00 - De LuusterNach wordt dit jaar verzorgd door Nach-veteraan Bert van den Bergh. In Domani in Venlo treedt hij op samen met zijn band ’T Verlange. Er wordt door Bert, die tevens uitbater van Nach-café Take Five is, onder meer repertoire van Jacques Brel vertolkt.

Lees verder...

Genomineerde acts Jo Erens Priès bekend

Jos van Herpen, Het Zuiden, Dyanne Sleijpen, Kwante Hippe en Harold K maken kans op prijs

15 september 2015 13:00 - Eén van de hoogtepunten van de Nach van ’t Limburgse Leed is elk jaar de uitreiking van de Jo Erens Priès, voorheen Priès van ’t Limburgs Leed. De genomineerden voor de prestigieuze dialectmuziekprijs van dit jaar zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: - Jos van Herpen (Maastricht), Harold K (Susteren / Amsterdam), Kwante Hippe (Venlo), Dyanne Sleijpen (Epen), Het Zuiden (Zuid-Limburg, o.m. Bunde). De uitreiking vindt komende zaterdag tijdens de Nach om 21.15 uur plaats in Domani in Venlo.

Lees verder...

Nach van ’t Limburgse Leed zet in op verbinding en jeugd

Zestiende editie Nach van 't Limburgse Leed in Venlo, Maastricht én Roermond

7 september 2015 10:00 - De Nach van ’t Limburgse Leed beleeft dit jaar haar zestiende editie en is definitief uitgegroeid tot een provinciebreed festival, met activiteiten in drie steden. Uiteraard wordt de geheel gratis toegankelijke Nach, die op zaterdag 19 september plaatsvindt, als vanouds in de Venlose binnenstad gehouden. Maastricht beleeft na het erg positief ontvangen debuutjaar 2014 haar tweede editie, voor Roermond is het de primeur als locatie van het dialectmuziekevenement.

Lees verder...

Geslaagde vijftiende editie

Jubilerend dialectmuziekevenement voor het eerst op drie locaties

22 september 2014 14:00 - De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed kijkt bijzonder tevreden terug op de vijftiende editie van het evenement. Afgelopen zaterdag wisten naar schatting ruim zestienduizend mensen de weg naar de binnensteden van Venlo en Sittard én naar het Maastrichtse Wyck te vinden om de Limburgstalige muziek in al haar facetten te bewonderen. De Nach verliep over het algemeen in een zeer positieve sfeer, mede door de goede weersomstandigheden. Voorzitter Max Curvers kijkt dan ook vol trots terug: ‘Het was een topeditie, treffender kan ik het niet samenvatten!’

Lees verder...

Ivo Rosbeek

Ivo Rosbeek wint Jo Erens Priès 2014

Zanger voegt zich in indrukwekkend rijtje met onder meer Ton Engels, Frans Pollux en Fabrizio

20 september 2014 22:00 - De van oorsprong uit Hoensbroek afkomstige Ivo Rosbeek (38) is dit jaar de winnaar van de Jo Erens Priès. Rosbeek won de prijs ten koste van de andere genomineerden Kwante Hippe (Venlo), Maud van Montfort (Maasbracht), Op Geveul (Venlo, Maasbracht, Epen) en Marcel Tabbers (Venlo). De zanger kreeg de prestigieuze prijs, die tot 2012 Priès van ’t Limburgs Leed heette, overhandigd in Domani in Venlo. Op die plek werd ook de Veldeke Oeuvre Priès van ’t Limburgse Leed uitgereikt. Deze ging naar het uit Horst afkomstige humoristische zangduo Um & Um. Het tweetal viert dit jaar zijn 3X11-jarige jubileum.

Lees verder...

Jo Erens

Genomineerden prestigieuze Jo Erens Pries bekend

Ivo Rosbeek, Marcel Tabbers, Op Geveul, Maud van Montfort en Kwante Hippe maken kans

15 september 2014 08:00 - Eén van de hoogtepunten van de Nach van ’t Limburgse Leed is elk jaar de uitreiking van de Jo Erens Priès, voorheen Priès van ’t Limburgs Leed. De genomineerden voor de prestigieuze dialectmuziekprijs van dit jaar zijn, op alfabetische (en dus verder volstrekt willekeurige) volgorde: - Kwante Hippe (Venlo), Maud van Montfort (Maasbracht), Op Geveul (Venlo, Maasbracht, Epen), Ivo Rosbeek (Heerlen), Marcel Tabbers (Venlo). De uitreiking vindt komende zaterdag tijdens de Nach om 21.15 uur plaats in Domani in Venlo.

Lees verder...

Vijftiende editie dialectmuziekevenement in Venlo, Sittard én Maastricht

Jubilerende Nach van ’t Limburgse Leed op drie locaties

8 september 2014 08:00 - De Nach van ’t Limburgse Leed bestaat alweer vijftien jaar en pakt deze editie flink uit. Niet alleen in Venlo en Sittard, maar ook in Maastricht is de Limburgstalige muziek op 20 september in al haar facetten te bewonderen. Nadat de Nach na twaalf succesvolle edities in Venlo twee jaar geleden haar vleugels uitsloeg naar Sittard heeft het evenement dus zelfs een derde locatie gekregen.

Lees verder...

Van Gelder

Van Gelder presenteert CD “Ónderwaeg”.

12 november 2013 10:24 - Op zaterdag 23 november a.s. brengt Van Gelder haar nieuwe CD getiteld “Ónderwaeg” uit. Deze CD presentatie vind plaats in de Frans Boermanszaal van theater De Maaspoort in Venlo. Deze CD, de tweede van de band, is wederom volledig door de band geschreven en, op één nummer na, gecomponeerd.

Lees verder...

Geslaagde veertiende editie Nach van 't Limburgse Leed

De volgende editie van de Nach van ’t Limburgse Leed vindt plaats op 20 september 2014

22 september 2013 08:00 - De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed kijkt bijzonder tevreden terug op de veertiende editie van het evenement. Afgelopen zaterdag wisten naar schatting zo’n zestienduizend mensen de weg naar de binnensteden van Venlo en Sittard te vinden om op een recordaantal locaties de Limburgstalige muziek in al haar facetten te bewonderen. De Nach verliep zonder noemenswaardige incidenten. Met Max Curvers als nieuwe voorzitter worden nu al de eerste voorbereidingen getroffen voor de Nach van volgend jaar, die een jubileumeditie wordt.

Lees verder...

Guus Smeets

Guus Smeets winnaar Veldeke Oeuvre-Priès

Valkenburgse schrijver van honderden liedjes geeerd voor zijn werk

16 september 2013 16:45 - De Veldeke Oeuvre-Priès van ’t Limburgs Leed gaat dit jaar naar liedjesmaker Guus Smeets. De uit Valkenburg afkomstige Smeets tekende in zijn lange muzikale loopbaan al voor honderden (dialect)liedjes en schreef voor artiesten als Angelina, Thei & Marij, Frans Theunisz, de Schintaler en Sjef Diederen. Smeets, die ook jarenlang in de succesvolle formatie Ezzebleef zat en later als solozanger actief was, behoort tot de meest actieve liedjesschrijvers van Limburg. Guus Smeets wordt nu geëerd voor zijn complete werk. De uitreiking van de prijs vindt op 21 september plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op het Houfpodium op de Markt in Venlo.

Lees verder...

Jo Erens

Genomineerden Jo Erens Priès bekend

Ed Gravee, Huub Janssen, Suzan Seegers, Roger Villevoye, Chris Ketelaars, Joss Mennen en Dyanne Sleijpen maken kans op prestigieuze dialectmuziekprijs

2 september 2013 20:50 - Eén van de hoogtepunten van de Nach van ’t Limburgse Leed is elk jaar de uitreiking van de Jo Erens Priès, voorheen Priès van ’t Limburgs Leed. Deze uitreiking vindt traditiegetrouw plaats op het Houfpodium op de Markt in Venlo.

Lees verder...

Nach van 't Limburgse Leed groter dan ooit

Nach pakt met veertiende editie uit in Venlo en Sittard

2 september 2013 10:00 - De Nach van ’t Limburgse Leed pakt dit jaar flink uit. In zowel Venlo als Sittard is de Limburgstalige muziek op 21 september in al haar facetten te bewonderen. Nadat de Nach na twaalf succesvolle edities in Venlo vorig jaar voor het eerst ook in Sittard werd georganiseerd, is het evenement daar nu flink uitgebreid. Dit jaar komt het totaal aantal locaties daardoor ruim boven de dertig uit. Daarmee is de veertiende editie van het dialectmuziekevenement, dat traditiegetrouw plaatsvindt op de derde zaterdag van september, de grootste in de Nach-geschiedenis.

Lees verder...

Nieuwe website Nach van 't Limburgse Leed

Verzamelplaats voor de Limburgstalige dialectmuziek

26 juli 2013 21:00 - Welkom op onze nieuwe site. Het is de bedoeling dat alle mogelijke informatie over het Limburgse leed hier bij elkaar wordt gebracht. De komende tijd zullen we site gaan “laden” met steeds meer info. Daarnaast vind je hier vanaf 2 september ook het volledige programma voor 21 september, want op die datum barst de Nach weer los in Venlo en in Sittard.

Lees verder...

Luusternach

Dertiende editie dialectmuziekevenement succesvol verlopen

Recordaantal bezoekers Nach van ’t Limburgse Leed

18 september 2012 20:00 - De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed kijkt bijzonder tevreden terug op de dertiende editie van het evenement. Ruim zestienduizend mensen wisten afgelopen zaterdag de weg naar de binnenstad van Venlo te vinden om op tientallen locaties de Limburgstalige muziek in al haar facetten te bewonderen. Dat bezoekersaantal is een record: nooit eerder was het tijdens de Nach zo druk in de stad. Mede door het goede weer en het afscheidsconcert van (zoemaar) was de stad zeer goed gevuld. Ook de eerste editie van de Nach in Sittard verliep op succesvolle wijze.

Lees verder...

L1mbo Top 100

De L1mbo Top 100 Allertijden Allertijden editie 2012

15 september 2012 20:00 - Uit alle gegevens van alle L1mbo Top 100’s die vanaf het beginjaar 1997 zijn samengesteld, is met behulp van een ingewikkeld rekenprogramma (alle noteringen leiden per plaat tot een gemiddeld aantal punten) en enkele spelregels (een nummer moet minimaal vier keer in de L1mbo Top 100 hebben gestaan) een lijst ontstaan die de honderd beste Limburgse nummers ooit (al dan niet in de Limburgse taal) op een rijtje zet.

Lees verder...

Lex Uiting

13X13: nog 1 dag tot de Nach met vandaag: Lex Uiting

14 september 2012 20:00 - Vandaag de dertiende en laatste aflevering, met (zoemaar)-zanger Lex Uiting. Zijn bandje neemt morgen afscheid tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed. Een jaar geleden won Uiting de Priès van ’t Limburgs Leed.

Lees verder...

Ed Gravee

13X13: nog 2 dagen tot de Nach met vandaag: Ed Gravee

13 september 2012 18:00 - Vandaag aflevering twaalf, de één na laatste dus, met zanger Ed Gravee. Scoorde dit jaar met Bourgondiërs wederom een grote L1mbo Top 10-hit, en is komende zaterdag één van de optredende artiesten tijdens de Nach in Sittard.

Lees verder...

Big Benny

13X13: nog 3 dagen tot de Nach met vandaag: Big Benny (Ben Peters)

12 september 2012 20:00 - Vandaag aflevering elf met de Roermondse zanger Big Benny, specialist in het feestgenre en als geen ander in staat welke locatie dan ook in no-time op volledig op zijn kop te zetten. Dat zal hem zaterdag gegarandeerd ook lukken, wanneer hij één van de gastartiesten bij Beppie Kraft in Ahoy is. Gaef gaas!

Lees verder...

Jo Erens

Wae zoel ’t waere, wae zoel ’t zien...

11 september 2012 20:00 - Het is het op één na grootste stadsgeheim van Venlo. Naast het jaarlijkse gissen wie er toch Prins wordt, is het half september steevast de vraag: wie gaat hem dit jaar winnen? Want daar gaat het om de komende dagen: aan wie wordt straks de Jo Erens Priès (voorheen Priès van ’t Limburgs Leed) uitgereikt?

Lees verder...

Frans Theunisz

13X13: nog 4 dagen tot de Nach met vandaag: Frans Theunisz

11 september 2012 19:30 - Vandaag aflevering negen met de Maastrichtse zanger Frans Theunisz, bekend van het onverwoestbare Sjeng aon de geng. Theunisz, die op TV Limburg met Aon de geng zijn eigen item heeft, beschikt over een in tientallen jaren opgebouwd oeuvre met voornamelijk feestnummers.

Lees verder...

Het Sittardse Nach van 't Limburgse Leed-ABC'tje

11 september 2012 19:00 - De Nach van ’t Limburgse Leed van Venlo gaat dit jaar het huwelijk aan met Sittard. Komende zaterdag is het niet alleen te doen in Venlo, maar ook in Sittard. Bij een huwelijk hoort natuurlijk het onvermijdelijke ABC’tje. Daarom speciaal een alfabet voor De Nach in Sittard in al haar facetten…

Lees verder...

Roel Peijs

13X13: nog 5 dagen tot de Nach met vandaag: Roel Peijs (Rebzjie)

10 september 2012 20:00 - Vandaag aflevering negen met Roel Peijs van de Maastrichtse rapformatie Rebzjie. Met zijn band is Roel één van de genomineerden voor de Jo Erens Priès, naast Jack Vinders, Jacques-Paul Joosten, Jos Hol en het duo Paul van Loo & Ivo Rosbeek.

Lees verder...

Rene Haustermans

13X13: nog 6 dagen tot de Nach met vandaag: Rene Haustermans

9 september 2012 20:00 - Vandaag aflevering acht met Rene Haustermans, organisator van de Nach van ’t Limburgse Leed in Sittard. Haustermans was voorheen lid van Kartoesj, waarmee hij in 2006 met Dat zit bie ôs in de femilie het LVK won. Tegenwoordig opereert hij solo en treedt hij naast onder anderen Ed Gravee en Anja Bovendeaard op tijdens de Nach in Sittard.

Lees verder...

Tim Peeters

13X13: nog 7 dagen tot de Nach met vandaag: Tim Peeters

8 september 2012 20:00 - Vandaag aflevering zeven met de Venlose vastelaovendzanger Tim Peeters, de langere helft van het duo Noud & Tim. Voor mensen uit Venlo en omgeving: verdere introductie overbodig. Voor mensen van verder weg: Noud & Tim zijn twee jonge vastelaovendzangers die alles in zich hebben om in de voetsporen van bijvoorbeeld Bram & Ruud en Wiel & Hay te treden.

Lees verder...

Paul van Loo

13X13: nog 8 dagen tot de Nach met vandaag: Paul van Loo

7 september 2012 20:00 - Vandaag aflevering zes met zanger Paul van Loo, de oudere helft van het duo Paul van Loo & Ivo Rosbeek. Paul en Ivo zijn genomineerd voor de Jo Erens-Priès dankzij hun alom gewaardeerde album Vuurbeelde.

Lees verder...