Geslaagde veertiende editie Nach van 't Limburgse Leed

De volgende editie van de Nach van ’t Limburgse Leed vindt plaats op 20 september 2014

22 september 2013 08:00 - De organisatie van de Nach van ’t Limburgse Leed kijkt bijzonder tevreden terug op de veertiende editie van het evenement. Afgelopen zaterdag wisten naar schatting zo’n zestienduizend mensen de weg naar de binnensteden van Venlo en Sittard te vinden om op een recordaantal locaties de Limburgstalige muziek in al haar facetten te bewonderen. De Nach verliep zonder noemenswaardige incidenten. Met Max Curvers als nieuwe voorzitter worden nu al de eerste voorbereidingen getroffen voor de Nach van volgend jaar, die een jubileumeditie wordt.

Hoogtepunten

De ‘grootste Nach ooit’ verliep afgelopen zaterdag probleemloos en zorgde, mede door het goede weer, voor een flinke toeloop in zowel Venlo als Sittard. Op het Houfpodium op de Markt in Venlo werden liedjesschrijver Guus Smeets (winnaar Veldeke Oeuvre-Priès) en de Maastrichtse zanger Roger Villevoye (winnaar Jo Erens Priès) gehuldigd. Ook traden op de behoorlijk gevulde Markt Rebzjie en Van Gelder op.

De recordpoging van Van Gelder om Limburgs Langste Leed te brengen slaagde. De Venlose formatie kreeg daarbij vocale hulp van onder anderen Kristel Roulaux, Sef Thissen en burgemeester Antoin Scholten. In Domani, waar met optredens van Kartoesj en het muzikale project Dylan Geit Plat de LuusterNach werd gehouden, was later die avond in Mark Verheijen een tweede zingende politicus te bewonderen.

In Sittard werd de Nach voor de tweede keer georganiseerd, dit keer een stuk groter van opzet dan vorig jaar. Het publiek aldaar kon genieten van tal van acts, waartoe ook enkele Venlose artiesten als Minsekinder en Jacques-Paul Joosten behoorden. Zonder andere acts tekort te doen behoorden in Venlo het Getske van Gelök met Linda Zijlmans en het intieme optreden van Venlo Snackbar Dreamer in de Jaocobskepel tot de hoogtepunten.

Voorzitterswissel

De Nach van afgelopen zaterdag was de laatste onder leiding van voorzitter Miel Theeuwen. Met Theeuwen aan het roer werden de afgelopen jaren succesvolle projecten als de LuusterNach en Oma en Opa gerealiseerd. Ook kreeg de Nach in Sittard een tweede locatie. Na vier jaar als voorzitter geeft Theeuwen het stokje over aan Max Curvers.

De 36-jarige Curvers is getrouwd met Vivienne, heeft twee kinderen en werkt als zelfstandige in interieurprojecten. Hij is actief in het verenigingsleven en bij netwerkclubs en omschrijft zichzelf als een liefhebber van vastelaovend en een echte Bourgondiër. Curvers heeft veel zin in zijn rol als voorzitter: ‘Dat zie ik als een uitdaging. Ondanks de moeilijke economische tijden is het dit jaar toch weer gelukt een groot evenement te organiseren met een breed draagvlak. Dat geeft aan dat de Nach van toegevoegde waarde voor heel Limburg is. Ik draag heel graag bij om dit fantastische evenement op te zetten. Streven is om komend jaar voor nog meer beweging te zorgen bij artiesten, horeca, sponsoren, overheden en publiek. We gaan er in elk geval een heel mooie jubileumeditie van maken.’

De volgende editie van de Nach van ’t Limburgse Leed vindt plaats op 20 september 2014.