Van Gelder

Van Gelder presenteert CD “Ónderwaeg”.

12 november 2013 10:24 - Op zaterdag 23 november a.s. brengt Van Gelder haar nieuwe CD getiteld “Ónderwaeg” uit. Deze CD presentatie vind plaats in de Frans Boermanszaal van theater De Maaspoort in Venlo.

Deze CD, de tweede van de band, is wederom volledig door de band geschreven en, op één nummer na, gecomponeerd.

Waar: Frans Boermanszaal – theater De Maaspoort
Datum: 23 november 2013
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang programma: 20:15 uur
Entree: Gratis

Project

Zoals wellicht bekend is Van Gelder in 2009 als een project ontstaan. Chris Thenu startte met jonge talenten uit de regio dit project waarbij niet alleen muzikanten maar ook jonge talentvolle fotografen, videografen, web designers, ontwerpers, tekstdichters en componisten deel uit maakten.

Dit project liep tot 2011 waarbij de doelstelling: een CD uitbrengen werd gehaald. Van deze 1e CD, Enigma zijn diverse singles in de regionale Hitlijsten terecht gekomen.

Eind 2011/begin 2012 is de samenstelling van de band gewijzigd en bestaat nu uit:
Ron Dings – zang/Gitaar, Luc Faassen – Keyboards/zang, Tommy Schouren – Drums/Percussie, Mark Verhaegh – gitaar/zang en Niels Timmermans – bas.

Jonge regionale talenten

Ook bij de CD “’Ónderwaeg” heeft Van Gelder weer talenten uit de regio om zich heen verzameld. Het hoesontwerp van “Ónderwaeg” is bedacht en ontworpen door studente aan de kunstacademie van Maastricht, Emmy Cleophas. Voor de fotografie tekenen Esmee Jacobs, Judith Bouten en Emmy Cleophas. De videoclips zijn vervaardigd door Mike Engelsman, Patty Penders en René Ensink.

Programma

CD presentatie

Tijdens het gratis toegankelijke live-concert speelt Van Gelder uiteraard de nieuwe nummers van de CD “Ónderwaeg”, wordt de CD gedoopt en het 1e exemplaar aangeboden.

Ook wordt de bijbehorende videoclip voor het eerst vertoond.

Live opnames

Drie nummers van de CD, Ónderwaeg, BindrB en Laot Mich zijn begin september, tijdens de Open Dagen van theater De Maaspoort LIVE opgenomen. Een experiment tussen de Maaspoort en Studio Klank enerzijds en Van Gelder. De overige nummers zijn studio opnames. Twee nummers lichten we even uit:

“Ónderwaeg”

De titelsong “Ónderwaeg” is een mellow pop-song, een duet van Ron met de Venlose zangeres Kristel Roulaux.

Kristel is o.a. bekend van de band The Nines en wist in 2009 een 3e plaats te behalen bij PopStars. Dit nummer wordt tevens als 1e single mét bijbehorende video-clip gelanceerd.

“BindrB” én “t Langste Limburgse Leed (LLL)

Het nummer “BindrB” zag tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in een speciale versie het licht. Door toedoen van vele gastschrijvers en gastzangers werd van “BindrB” het Langste Limburgse Leed gecreëerd. Tijdens de Nach werden verschillende coupletten van het LLL vertolkt door o.a. Burgemeester Antoin Scholten en Sef Thissen.

Beide versies hebben een plekje op de CD gekregen waarbij de coupletten worden gezongen door o.a. Burgemeester Scholten, Sef Thissen, Leta Bell, Bram Holla, Jeroen van de Ham, Rens Flos, Kristel Roulaux en Niels Timmermans.

De CD is vanaf 23 november a.s. te koop voor €9,95 bij o.a. Sounds MusicStore aan de Parade. Meer informatie is te vinden via de website van Van Gelder: www.2vangelder.nl