Programma bekend

Fabrizio, Minsekinder en Julia op Houfpodium

Eerste deel programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

14 juli 2016 08:00 - De Venlose bands Minsekinder en Julia én de Maastrichtse Italiaan Fabrizio treden dit jaar op tijdens de Nach van 't Limburgse Leed. Ze zijn te bewonderen op het Gulpener Houfpodium op de Markt in Venlo. De Nach van 't Limburgse Leed is op zaterdag 17 september, de rest van het programma wordt in augustus bekend gemaakt.

Afwisseling

Het publiek op de Markt kan een afwisselend programma verwachten. De feestmuziek van de uiterst populaire Fabrizio zal bezoekers ongetwijfeld in de juiste sfeer brengen. Fabrizio, in 2010 winnaar van de jaarlijkse dialectmuziekprijs van de Nach, is bekend van succesnummers als Sjiek is miech dat, De körk en natuurlijk zijn recente hit Roetewisser.

De veteranen van Minsekinder zijn vaste gezichten op de Nach. De Venlose band heeft een grote staat van dienst en zal zoals altijd een spetterend optreden verzorgen. Er staat zelfs iets heel bijzonders te gebeuren: Minsekinder zal een deel van het optreden met enkele gasten het podium delen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Het programma op de Markt wordt afgesloten door de kersverse band Julia. De hippe groep, met Bert van den Bergh als zanger, brengt repertoire van Romeo op een frisse, vernieuwende manier. Zij zullen tekenen voor een passend slot op de Markt, waarna de Nach op tal van locaties in de Venlose binnenstad tot in de kleine uurtjes door zal gaan. Ook Julia heeft iets speciaals in petto tijdens de Nach, de komende tijd zal duidelijk worden wat dat zal zijn.

DJ

De optredens vinden plaats vanaf 21.00 uur, maar al vanaf 20.00 uur is het voor dialectmuziekliefhebbers zeer aan te raden op de Markt aanwezig te zijn. Een DJ zal het aanwezige publiek niet alleen opwarmen voor dat wat komen gaat, hij heeft deze avond een extra bijzondere taak. Het is vooralsnog de Nach van de mysteries: ook hierbij zal binnenkort bekend worden wat er in dat uur gaat gebeuren. Zorg in elk geval dat je er bij bent!

De rest van het programma

In augustus wordt de rest van het programma van de Nach van 't Limburgse Leed naar buiten gebracht. De organisatie is momenteel nog druk bezig de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i's te zetten, maar het belooft een zeer interessante Nach te worden. De optredens vinden in tegenstelling tot de afgelopen jaren alleen plaats in Venlo. De Nach begint op 17 september al erg vroeg: speciaal voor de bewoners van verzorgingshuis De Beerendonck wordt er een muzikale middag georganiseerd.

Jo Erens Priès

De genomineerden voor de prestigieuze Jo Erens Priès worden komende maand bekend gemaakt. Dan zal duidelijk worden wie er kans maken om Kwante Hippe op te volgen als winnaar(s) van de jaarlijkse dialectmuziekprijs van de Nach van 't Limburgse Leed.