Volledige programma Nach van ’t Limburgse Leed bekend

LuusterNach met Ivo Rosbeek, Jacques-Paul Joosten verzorgt Getske van Gelök

19 augustus 2016 11:40 - Het volledige programma van de Nach van ’t Limburgse Leed is bekend. Onder meer Ben Verdellen, Marleen Rutten en Kwante Hippe, -de Jo Erens Priès-winnaar van 2015-, treden op zaterdag 17 september op in Venlo. Het Getske van Gelök wordt verzorgd door Jacques-Paul Joosten, de LuusterNach-artiest van dit jaar is Ivo Rosbeek. Hij treedt met zijn Lotgenoten op in Domani. In Take Five vindt Parels van de Nach plaats, een plek waar talentvolle dialectmuzikanten kunnen laten horen wat ze zoal in huis hebben. Eerder werd al bekend dat Fabrizio en de Venlose bands Julia en Minsekinder op het Houfpodium staan geprogrammeerd.

Afwisseling

Er is voor ieder wat wils tijdens het dialectmuziekevenement. De Nach begint al heel vroeg: ’s middags vindt een besloten optreden plaats voor bewoners van De Beerendonck. Ook bij muziekwinkel Sounds wordt in de middaguren iets rondom de Nach gedaan, meer informatie volgt de komende weken.

’s Avonds wordt op het Houfpodium op de Markt allereerst de top tien gedraaid van de Venlose 500, de gloednieuwe hitlijst van Omroep Venlo met de door stemmers gekozen beste Groot-Venlose dialectliedjes ooit gemaakt. Vervolgens treden Fabrizio, Minsekinder en Julia op. In Domani worden de Veldeke Oeuvre Priès en de Jo Erens Priès uitgereikt. Over Jo Erens wordt op dezelfde locatie een luisterlezing gehouden door René Haustermans. Vervolgens vindt de LuusterNach plaats, met Ivo Rosbeek en De Lotgenoten.

Elders in de Venlose binnenstad zijn op tal van plekken dialectoptredens. Het Getske van Gelök is dit jaar in ’t Perenhof in Q4 (achter Grenswerk) en wordt verzorgd door Jacques-Paul Joosten, samen met een band brengt hij Franse chansons in het Venloos dialect. In de Joriskerk zijn er onder de noemer Joep’s Kapel twee bijzondere optredens van singer-songwriter Joep van Wegberg. In Take Five vindt voor het eerst Parels van de Nach plaats, met één lange slinger aan dialectmuziekoptredens van verschillende artiesten: (jong) talent krijgt een podium om enkele eigen liedjes te laten horen, dit wordt afgewisseld met optredens van bekende dialectartiesten. In De Klep brengt Again Rolling Stones-nummers in het dialect.