HALD MICH 'S VAS OP 1 IN VENLOSE 500

16 september 2016 18:00 - Hald mich 's vas van Neet Oét Lottum staat op 1 in de Venlose 500. Dat werd eerder vanavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Nedinscoplein op Omroep Venlo. Het lied werd geschreven door Frans Pollux, die een speciale oorkonde ontvangt voor het maken van het volgens het publiek beste Venlose nummer ooit.

Afgelopen week vond de eerste editie van de Venlose 500 plaats. De nummers 100 tot en met 4 zijn nog altijd geheim: deze komen morgen allemaal voorbij in een radio- en televisie-uitzending op Omroep Venlo. Tussen 09.00 uur en 18.00 uur worden alle liedjes gedraaid, waarbij de lijst dus wordt afgesloten met Hald mich 's vas.

Het lied staat op het in 2005 verschenen album Krak van Neet Oét Lottum en was vanaf dag één een publieksfavoriet: in datzelfde jaar werd het nummer 1 in de L1mbo Top 100 van L1. Hald mich 's vas werd Paradeplaat op de landelijke zender Radio 2 en staat al jarenlang in de Top 2000. Er komt nu een bekroning bij in de vorm van het volgens de stemmers beste Venlose liedje ooit gemaakt.

Op 2 staat Getske van gelök van De Drekskaters, de derde plek is voor Kwante Hippe met De waereld is moeëj. Eerder was al bekend dat die band met negen noteringen hofleverancier is in de top 100, in de Venlose 500 heeft Neet Oét Lottum de meeste platen: negenendertig stuks.

Van de organisatie van de Nach van 't Limburgse Leed ontvangt schrijver Frans Pollux een bijzondere oorkonde: een prachtige, toepasselijke tekening die gemaakt is door Robert Keder.