Rik Janssen en Sam Wiedijk winnen Groeët-Venloos Songfestival

Venlo haet ôs heej beejein gebrach favoriet bij zowel vakjury als zaaljury

Rik Janssen en Sam Wiedijk hebben gisteren in De Gouden Tijger met het door Mirthe van Dijk geschreven Venlo haet ôs heej beejein gebrach het Groeët-Venloos Songfestival gewonnen. Ze ontvingen De Wiel, de naar Wiel Vestjens vernoemde winnaarstrofee, uit handen van Nicole Vestjens, de dochter van Wiel, en zijn kleinzonen Thuur en Funs.

Groeët-Venloos Songfestival

In een volle Gouden Tijger streden tijdens de Nach van ‘t Limburgse Leed bij het Groeët-Venloos Songfestival zes nieuwe dialectnummers om De Wiel. Na dertig jaar kregen Margo Verbeek, Loek van de Liefvoort en Geert Verschueren, die in 1993 het tot gisteren enige Venloos Songfestival wonnen met Ein klein gelök, hun opvolgers in Rik en Sam. Margo Verbeek maakte als voorzitster van de vakjury dat deel van de punten bekend, ook de zaal stemde mee.

Bij beide jury’s kwam de compositie van Mirthe van Dijk naar boven als de favoriet. De tweede plek ging naar John Marijnissen, die Mien eige laeve van Kirsten Werps-Aerts en Hay Geritz vertolkte. Jules Fransman completeerde het erepodium: hij werd met het door hem zelf gemaakte Ougenblik derde.

Ook de overige deelnemers Niels van den Brand en Julia Beurskens (vierde met Ein leed bringk ôs same), Syen, Haen, Hen & Stan (vijfde met Zwaortekrach) en Hex Bodelier (zesde met Hoesmös) maakten indruk: bij de zaaljury kregen ook deze inzendingen veel stemmen van het aanwezige publiek. De taak voor de vakjury was dus een lastige. Groeët-Venlo is kortom weer zes geslaagde dialectnummers rijker.